Fautuaga: Tali e le au atamamai Fesili Taua E uiga ile COVID-19

Aisea ua masalomia ai o le Xinfadi Wholesale market o le mafuaʻaga o le lata mai o le COVID-19 i Beijing?

Masani ai, o le maualalo o le vevela, o le umi siama e mafai ona ola. I maketi tetele faapena, e teu aisa i le sami, ma mafai ai ona ola le siama mo se taimi umi, ma mafua ai ona faateleina le avanoa e avatu ai i tagata. E le gata i lea, o le toʻatele o tagata e ulufale ma ulufafo i ia nofoaga, ma e toʻatasi le tagata e ulufale ma le siama o le corona e mafai ona mafua ai le sosolo o le siama i nei nofoaga. Aʻo faʻamaonia uma mataupu i lenei faʻamaʻi ua maua e fesoʻotaʻi ma le maketi, na uaʻi atu foʻi i le maketi.

O le a le mafuaʻaga o le faʻasalalauina o le siama i le maketi? O tagata, meaʻai pei o aano o manu, iʻa poʻo isi mea faʻatau atu i le maketi?

Wu: E faigata tele ona faʻaiʻu le mafuaʻaga tonu o le faʻasalalauga. E le mafai ona matou faʻaiʻuina o le samani faʻatau atu i le maketi o le faʻavae naʻo faʻavae i luga o le mauaina o le tipiina laupapa mo samani i le maketi tofotofoina lelei mo le siama. Atonu e i ai isi avanoa e pei o le tasi tagata e ana le laupapa tipi na faʻamaʻi, poʻo isi meaai na faʻatau atu e se e ana le laupapa tipi na pisipisia. Poʻo se tagata faʻatau mai isi taulaga na mafua ai le sosolo o le siama i le maketi. O le tafe o tagata i le maketi sa tele, ma tele mea na faʻatau atu. E foliga mai e leʻo maua le puna tonu o faʻasalalauga i se taimi puʻupuʻu.

Ae le i amata le afaina, e leʻi lipotia mai e Beijing ni mataupu fou na faasalalauina ile COVID-19 mo le sili atu i le 50 aso, ma e le tatau foi ona afua mai ile siama le siama o le corona. Afai ae faʻamaonia mai ina ua maeʻa suʻesuʻega e leai se mataupu fou a tagata na mautinoa le aʻafia o le siama na aafia i Beijing, e foliga mai na aumaia le siama i totonu o Beijing mai isi atunuu poʻo isi nofoaga i Saina e ala i oloa pisia.


Taimi Post: Jun-15-2020